استفاده انتخاباتی جریان اصلاحات از عدالت!
نفیسه عبداللهی
فرشاد مهدی پور، رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به نامه موسویخويینی و تلاش برای فریب با پوشش عدالت اجتماعی، اظهار داشت: این دومین نامهای است که از سوی موسویخويینی منتشر میشود؛ در نامه اول مستقیما، رهبری را مورد خطاب قراردادند، اما در نامه دوم تفاوتهایی وجود داشت، در این نامه به بدنه رأیدهنده جریان دوم خرداد رسما پیام دادهشده که وارد انتخابات شوند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی تصریح کرد: جریان دوم خرداد در این فکر است که عقبه رأی خود و تضعیف شدن جایگاهش در میان افکار عمومی را توجیه کند چراکه هفت سال است دولت، شورای شهر و بسیاری از این ارکان در اختیار این جریان قرار دارد و مردم با گوشت و پوستواستخوان خود لمس میکنند که چطور چرخدندههای معیشتی آنان از میزان ناکارآمدی اصلاحطلبان در حال له شدن است.
مهدی پور تصریح کرد: جریان اصلاحات در حال حاضر با فعالیتهای اخیر و نامه موسویخويینی به دنبال این است که یک مفهوم تازهای پیدا کند تا در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر سال آینده بتوانند بدنه خود را تقویت کرده و به همین دلیل به سراغ «عدالت» رفته است.
وی افزود: اما آنها در مفهوم عدالت هم بسیار گزینشی رفتار میکنند یعنی ساحاتی از عدالت را موردتوجه قرار میدهند که محدود است مثلا از «عدالت آموزشی» صحبت میکنند درصورتیکه «عدالت اجتماعی» و «عدالت اقتصادی» را حتی در ادبیات روزمره خود کمتر به کار میبرند چراکه بخشی از تأمینکنندگان سیاسی این جریان خودشان متهمان بیعدالتی هستند بنابراین از مفهوم عدالت بهصورت کاریکاتوری یاد میکنند به این دلیل که با واقعیتهای زندگی خود و سیاست ورزیهایشان مطابقت ندارد.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی در پایان بابیان اینکه این جریان از مفهوم عدالت بهعنوان یک شعار کمپینی استفاده میکند خاطرنشان کرد: این رگه فعالیت را در ایشان و برخی دیگر از جریانها میتوانیم احساس کنیم چراکه آنها تنها از عدالت به مفهوم گزینشی استفاده میکنند.مهدی پور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه راهکاری برای مقابله با ترفند اصلاحطلبان وجود دارد، افزود: وقتیکه این جریان وابستگیهایش به یک طیف سیاسی پولدارِ مخالفِ عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی در دهه ۷۰ و ۸۰ است و حتی درگذشته با شعار «توسعه مدنی» به بازار آمدهاند و هیچگاه حاضر به دفاع از عدالت اجتماعی نشدهاند، لذا سابقه و مفهوم عدالت را نمیدانند. جریان انقلابی اگر مفهوم عدالت را پی میگیرد بیش از ۳۰ سال است که بر سر یک مفهوم ایستاده است و مطالبه میکند.
استادیار پژوهشگاه فرهنگ اندیشه اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اینکه چرا در هردو نامه موسویخويینی به اشتباهات راهبردی و تاکتیکی آقای روحانی که هشت سال در بالاترین جایگاه اداره کشور بوده است، اشارهای نشده، اظهار داشت: این سیاستهای لیبرالی که در حال حاضر توسط دولت و شهرداری در حال اجراست و هیچ ربطی به عدالت اجتماعی ندارد لذا عملا در شرایط کنونی هم اینها هیچ نوع پشتوانهای ندارند.
وی افزود: این جریان میخواهد با استفاده از ادبیات مشارکت در انتخابات به بخشی از بدنه نظام پیام دهد که چون میخواهیم مشارکت کنیم پس حالا اگر از این شعار هم استفاده کردیم مشکلی نیست، درحالیکه افکار عمومی نخواهند پذیرفت.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین اینیک نامه اعتراضی است که سامانه تصمیمگیری کل کشور را زیر سؤال برده و دستور جدیدی است که خويینی صادر کرده و ظاهرا تصمیم گرفتهاند با یک چرخش ۱۸۰ درجهای به موضع مشارکت برگردند.مهدی پور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه یعنی موسوی خويینی میخواهد همه و یا بخشهایی از جریان اصلاحات را به دست بگیرد، گفت: بخشی از جریان اصلاحات دچار دلزدگی شده است، لذا تلاش میکند تا آن را دوباره احیا کند.
اصلاح طلبان , فرشاد مهدی پور , موسوی خوئینی , نفیسه عبداللهی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.